ΑΠΟ ΝΟΜΑΡΧΗΣ …ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο 59χρονος γιος του Ενωμοτάρχη ο οποίος ανέβηκε στα ύπατα αξιώματα της πολιτικής ξεκινώντας από γκρουμ στο ξενοδοχείο Γαλαξίας, όπως εκμυστηρεύεται  στους στενούς του συνεργάτες, θέλει να ολοκληρώσει τον πολιτικό του κύκλο ως Δήμαρχος Καβάλας

Ως πρώτος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας την περίοδο 1986-1990 και ως ο νεότερος Νομάρχης στη Φθιώτιδα μόλις 36 ετών (1990-1993)  ο Γιώργος Καλαντζής δικαίως αναπολεί από τη θέση σήμερα του Β΄Αντιπροέδρου της Βουλής την ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση η οποία αποτέλεσε και το εφαλτήριο καθόδου του στην Κεντρική πολιτική σκηνή.
Εξελέγη βουλευτής Ν.Καβάλας στις εκλογές του 1993,1996,2000,2004, 2007 και 2012.
Διετέλεσε Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης την περίοδο 2006-2007 και για όσους θυμούνται αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Κώστα Καραμανλή στον οποίο όπως δηλώνει μέχρι σήμερα ο φαρμακοποιός στο επάγγελμα παραμένει πιστός «λοχαγός». Την περίοδο μάλιστα που έμεινε εκτός Βουλής μετά την ήττα της ΝΔ ήταν τόσο μεγάλη η αγάπη του προς τον π.Πρωθυπουργό που αγόρασε σπίτι στην ίδια πολυκατοικία στην πλατεία Μαβίλη όπου ο κ.Καραμανλής διατηρούσε το πολιτικό του γραφείο.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι οποίες προέρχονται εκ των στενών συνεργατών του (βλέπε δήλωση του Σταύρου Μαρινίδη στο Ράδιο Νεάπολις 90.8 ότι θα αποτελούσε μια πολύ καλή επιλογή ως υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας απέναντι στον ανεπαρκέστατο και «αόρατο» Κ.Σιμιτσή) η κουβέντα στο εσωτερικό της ΝΔ έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μιας και ο π.ΥΜΑΘ κλείνει το ένα μετά το άλλο όλα τα μέτωπα στην γαλάζια παράταξη σε τοπικό επίπεδο προετοιμάζοντας μια γαλάζια «πανστρατιά» όπως ο ίδιος αρέσκεται να λέει προκειμένου να αλλάξει χέρια ο Δήμος Καβάλας.
Αφού «ξεδόντιασε» και έθεσε πρώτο πρώτο στο περιθώριο τον π.Δήμαρχο Καβάλας Σ.Εριφυλλίδη ο οποίος δεν φαίνεται να επιθυμεί την εκ νέου διεκδίκηση του Δήμου, στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός μιας και οι περιπέτειες με τη δικαιοσύνη του τ.Νομάρχη και ενός εκ των βασικών του αντιπάλων τον έθεσαν εκτός πολιτικής σκηνής ενώ στάθηκε διπλά τυχερός και με την απροθυμία του φέρελπι  Κώστα Αντωνιάδη ο οποίος έκανε πίσω (αν και θεωρείτο φαβορί) τόσο στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, ενώ σήμερα εμφανίζεται απρόθυμος να ηγηθεί δημοτικού ψηφοδελτίου.
Ο Γ.Καλαντζής διαμηνύει στους στενούς του συνεργάτες ότι πρέπει να είναι έτοιμοι για όλα ακόμα και για κάθοδο στα δημοτικά, εκμυστηρευόμενος παράλληλα ότι θέλει να κλείσει όπως άρχισε την πολιτική του καριέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση  και όχι με μια πιθανή μη εκλογή στην κεντρική πολιτική σκηνή, η κατάσταση στην οποία έχει δυσκολέψει. Λόγω της θέσης του μάλιστα (Β΄Αντιπρόεδρος της Βουλής) εμφανίζεται ως ο ισχυρός άνδρας της ΝΔ στο Νομό εκμεταλλευόμενος την αδιαφορία που επιδεικνύει για τις υποψηφιότητες  ο π.Υφυπουργός Εργασίας Ν.Παναγιωτόπουλος, αλλά και την απειρία των δύο νεόκοπων γαλάζιων συναδέλφων του.
Ήδη σε προχωρημένο στάδιο είναι οι επαφές του τόσο με π.Αντινομάρχες του Θ.Καλλιοντζή , π.Δημάρχους, μέλη της ΝΟΔΕ, αλλά ακόμα και με το π.αφεντικό της Καβάλα Οιλ Βαγγέλη Παππά με τον οποίο γαλάζιοι κύκλοι αναφέρουν ότι συζητά ενδεχόμενη συνεργασία μιλώντας ακόμα και για δαχτυλίδι μετά την πρώτη θητεία. Έχει άριστες σχέσεις επίσης με τη Δήμητρα Τσανάκα την οποία θεωρεί προβλέψιμη και του απολύτου ελέγχου του.
Τέλος οι αποφάσεις τις οποίες θα λάβει θα εξαρτηθούν σύμφωνα πάντα με τους ίδιους κύκλους από την περιρρέουσα πολιτική και κοινωνική ατμόσφαιρα σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους, ενώ γκάλοπ που έχει ήδη στα χέρια του δείχνει  ραγδαία πτώση της δημοτικότητας του νυν Δημάρχου Καβάλας με αυξημένες πιθανότητες να υπάρξει αλλαγή διοίκησης στο Δήμο υπό την προϋπόθεση πάντα ότι ο ίδιος ο π.Υπουργός θα πρέπει να ηγηθεί του ψηφοδελτίου  προκειμένου η τοπική ΝΔ να θεραπεύσει τις πληγές της ενώνοντας όλα τα κομμάτια της. Στον αντίποδα πάντως αρκετοί Νεοδημοκράτες αλλά και υψηλόβαθμα γαλάζια στελέχη  διαμηνύουν προς την ηγεσία του κόμματος (ευθυγραμμιζόμενοι με τις δηλώσεις Μιχελάκη και Παπαμιμίκου) ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές με νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια χωρίς διαχωριστικές γραμμές ζητώντας επιτακτικά την αποχώρηση των παλαιών στελεχών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s