Μεγάλη αναμένετε να είναι η προσέλευση του κόσμου σήμερα και στην πλατεία Καπνεργάτη  έπειτα από το κάλεσμα μέσα από τα socialmedia, με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε» με αφορμή τα σκληρά μηνύματα που δέχθηκε τις τελευταίες ώρες η Ελλάδα από τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
«Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποκύπτουμε, δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω, νικάμε» είναι το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης.
Σε σχετική ανάρτηση στο facebook αναφέρεται ότι «το βράδυ της 4ης/2 ο αρχιτραπεζίτηςΝτράγκι επέλεξε να παίξει το παιχνίδι της Μέρκελ ξανά και να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και τη νέα ελληνική κυβέρνηση».
«Δεν πρόκειται να υποκύψουμε ξανά στον εκβιασμό. Η Δημοκρατία μίλησε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην την ακούσει», συμπληρώνεται, ενώ επιχειρείται να σταλεί μήνυμα στο εξωτερικό πως «η εποχή του γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε».

Αγροτικός Σύλλογος Καβάλας
«Έχοντας κοινά προβλήματα με όλους τους Έλληνες πολίτες, συμμετέχουμε στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο που οργανώνει η πρωτοβουλία για την στήριξη της Ελληνικής διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη ,και θα γίνει 11/2/2015 στην Καβάλα».

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
Τις επόμενες μέρες, στους δρόμους και τις πλατείες της χώρας θα γραφτεί Ιστορία. Θα είναι η Ιστορία ενός λαού που σηκώνει το ανάστημα του, μετά από πέντε καταστροφικά χρόνια εξαθλίωσης, εκβιασμών και υποτέλειας. Θα είναι η Ιστορία της ίδιας της Ευρώπης, που καλείται να αναμετρηθεί με τα φαντάσματα του παρελθόντος, να εξαλείψει τις συνθήκες που γεννούν μίσος, φόβο και φασισμό. Θα είναι η Ιστορία των ανθρώπων, που δεν είναι αριθμοί, δεν είναι στατιστικές, δεν είναι παράπλευρες απώλειες του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και των τοκογλύφων.
Αυτήν την Ιστορία καλούμαστε να την γράψουμε ΕΜΕΙΣ! Την Τετάρτη 11/2, ημέρα διαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους στο έκτακτο Eurogroup και την Κυριακή 15/2, ημέρα πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων υποστήριξης και αλληλεγγύης, οι πλατείες της χώρας θα κατακλυστούν από πολίτες, με το αίτημα της Αξιοπρέπειας, της Ανεξαρτησίας, της Δικαιοσύνης. Με το αίτημα να μπει τέλος στη λιτότητα, τέλος στην πολιτική των μνημονίων και η ελληνική κυβέρνηση να μείνει σταθερά προσηλωμένη στις θέσεις της και στην πρόσφατη λαϊκή εντολή που έλαβε. Μόνο έτσι μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον της χώρας μας και το μέλλον της Ευρώπης, με μέτρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.  Η διαρκής λαϊκή κινητοποίηση είναι η μεγαλύτερη εγγύηση σταθερότητας και αποφασιστικότητας.
Ούτε βήμα πίσω, λοιπόν! Δίνουμε και εμείς – ως αντιφασιστικό κίνημα – μεγάλο και βροντερό παρόν στις κινητοποιήσεις και καλούμε τον κόσμο, την Τετάρτη 11/2 και την Κυριακή 15/2, στις 5.30 το απόγευμα, στην πλατεία Καπνεργάτη. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Η Συμπαράταξη Πολιτών ενώνει τη φωνή της με τις χιλιάδες πολιτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που στέλνουν μήνυμα αντίστασης και αξιοπρέπειας, μήνυμα για το τέλος της λιτότητας και της εξόντωσης των λαών. Την Τετάρτη 11/2, ημέρα διαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους στο Eurogroup συμμετέχουμε στο  συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί  για την υποστήριξη της ελληνικής διαπραγμάτευσης.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ την Τετάρτη  στις 5.30 το απόγευμα, στην πλατεία Καπνεργάτη.
Οικολογικό Στέκι Καβάλας
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί στις 11.2.2015 και ώρα 17.30 στην πλατεία Καπνεργάτη στο κέντρο της Καβάλας σε ένδειξη συμπαράστασης στις διαπραγματευτικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την ρύθμιση του δημόσιου χρέους.
Η μακρόχρονη κοινωνική, οικονομική και οικολογική κρίση στην όποια οδηγηθήκαμε από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις υπακούοντας σε  εντολές άλλων, πρέπει να πάρει τέλος.
Καλούμε όλους τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καβαλάς να ενώσουν την φωνή τους με αυτή των πολιτών της υπόλοιπης Ελλάδας και Ευρώπης.
Ας καταλάβουν επιτέλους οι συνοδοιπόροι μας στην Ευρώπη ότι θέλουμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης. Μια Ευρώπη της δικαιοσύνης. Μια Ευρώπη των λαών.
Μια Ευρώπη για όλους.

Ενωτική Δηµοτική Παρέµβαση Παγγαίου
Να τελειώνουμε με την λιτότητα και την υποτέλεια
Σήμερα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, και κατ’ επέκταση ο Δήμος Παγγαίου, υπολειτουργεί, απαξιωμένη τόσο από τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, όσο και από τη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια. Μια πολιτική που ισοπέδωσε κάθε έννοια κοινωνικού δικαιώματος και δημοκρατίας και συντέλεσε σε μια άνιση κατανομή των συνεπειών της κρίσης.
Αυτές οι αντικοινωνικές και ανθελληνικες πολιτικές όμως τελείωσαν. Οι πολίτες, μετα την πρόσφατη εκλογική διαδικασία, καταδίκασαν ξεκάθαρα την εξουθένωση της κοινωνίας και την άνιση και άδικη κατανομή των οικονομικών βαρών στους πολίτες με μικρή ή μεσαία οικονομική ευχέρεια. Η νέα κυβέρνηση επιδιώκει να κάνει μια προσπάθεια προς όφελος των αδύναμων και των πληττόμενων κοινωνικών στρωμάτων, ενάντια στην εξαθλίωση, στους εκβιασμούς και στην υποτέλεια.
Κάθε ενέργεια προς όφελος των συμπολιτών μας θα μας βρίσκει συμμάχους και αρωγούς, από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Μια τέτοια ενέργεια πρεσβεύουμε πως είναι και η εθνική προσπάθεια για διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε αυτήν την προσπάθεια και ως Ενωτική Δημοτική Παρέμβαση Παγγαίου καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 17.
Υ.Γ. Μετά το Παλλαϊκό Συλλαλητήριο, σας προσκαλούμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του συνδυασμού μας, που θα πραγματοποιηθεί στις 20:30 στα Αμισιανά, στο καφέ-μπαρ “Άνεμος”.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s