Αφοπλιστική η Δήμητρα Τσανάκα: Δεν λαϊκίσαμε, Δεν εξαπατήσαμε

Τον απολογισμό των  πεπραγμένων των 150 πρώτων ημερών έκανε χθες η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα μαζί με το επιτελείο της

Πέρασαν περίπου 150 ημέρες από την ημέρα που η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και οι σύμβουλοι της παράταξης «Ανάσα για τον δήμο» ανέλαβαν καθήκοντα, και θέλοντας να τηρήσει τις εξαγγελίες της περί τακτικής ενημέρωσης των δημοτών σχετικά με την αποτύπωση της κατάστασης που παρέλαβε από την διοίκηση Σιμιτσή και τα πεπραγμένα της νέας διοίκησης προχώρησε το πρωί της Τετάρτης σε απολογιστική συνέντευξη τύπου για τα έργα και τις ημέρες της. Σύμφωνα με την ίδια την κ. Τσανάκα, στόχος ήταν να συμπέσει η ενημέρωση περίπου με τον παραδοσιακό αριθμό των 100 ημερών, πλην όμως το προεκλογικό κλίμα που διαμορφώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου και εν συνέχεια η προεκλογική περίοδος και οι εκλογές,  μετέθεσαν την διεξαγωγή της απολογιστικής συνέντευξης τύπου («μεσούσης της προεκλογικής περιόδου δεν θέλαμε,  αφενός ως διοίκηση να αποπροσανατολίσουμε τους δημότες,  αφετέρου δε, να μην χαθεί η εικόνα από την επικαιρότητα η να αναμειχθούμε έστω και έμμεσα στις εκλογές.» ήταν τα λόγια της κ. δημάρχου)
Στην αρχική της ομιλία η κ. Τσανάκα ανέφερε ότι η παράταξή της προεκλογικά δεσμεύτηκε στα εξής έξι σημεία:
1) Καταγραφή υφιστάμενης κατάστασης τόσο στον δήμο όσο και στα νομικά του πρόσωπα.
2)  Καθαριότητα- ευπρεπισμός δημοτικών χώρων.
3)  Φωτισμός – ασφάλεια οδικού δικτύου σε όλη την έκταση του δήμου.
4) Αποκατάσταση της τάξης στο κέντρο και τους πεζόδρομους- κυκλοφοριακό.
5)  Κοινωνική πολιτική υπό ευρεία έννοια.
6)  Ανάπτυξη- παραγωγή πλούτου.
χαρακτηρίζοντάς τα ως «βελτίωση της καθημερινότητας και νοικοκύρεμα» και τονίζοντας ότι «δεν τάξαμε, δεν υποσχεθήκαμε τα πάντα στους πάντες, δεν λαϊκίσαμε, δεν εξαπατήσαμε. Επίσης δεν είχαμε στην ατζέντα μας ούτε σκανδαλολογία ούτε μεγαλεπήβολα αλλά άπιαστα πλάνα ούτε αόριστες και γενικόλογες εκθέσεις ιδεών. Η προσέγγιση μας ήταν απολύτως ρεαλιστική και εναρμονισμένη τόσο στις ανάγκες των πολιτών όσο και στα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Καμία διάθεση πολιτικού ρεβανσισμού, καμία διάθεση μηδενισμού του οποίου θετικού στοιχείου και έργου υπήρχε  από το παρελθόν.»
Εν συνεχεία η κ. Τσανάκα έκανε αναφορά στην υπόθεση της υπεξαίρεσης τουλάχιστον 170.000 € από τα ταμεία της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής (μια υπόθεση την οποία χαρακτήρισε «βόμβα πρωτοφανούς μεγέθους»), αλλά και στην υπόθεση των ηλιελαίων και την διεύρυνση των ελέγχων για αυτήν. Παράλληλα τόνισε ότι «ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης και η εισαγγελία με επείγον έγγραφο τους  διερευνούν την υπόθεση κάποιων απευθείας αναθέσεων στον τομέα πρασίνου,  ενώ μας επιβλήθηκε το πρόστιμο μαμούθ των 616.000 € για τα τεκταινόμενα στους παιδικούς σταθμούς.» ενώ έκανε λόγο για «σειρά κατασχέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου, αποφάσεις εκδοθείσες ερήμην εις βάρος του δήμου,  τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις σε βάρος του δήμου και των νομικών του προσώπων, σχολεία και γήπεδα υπό καθεστώς κατάρρευσης, νομικά πρόσωπα με δεκάδες χιλιάδες απλήρωτους λογαριασμούς, γηπεδικές εγκαταστάσεις εγκαταλελειμμένες στο έλεος του θεού και χωρίς άδειες όπως οι παιδικοί σταθμοί και οι παιδικές χαρές.»
Ακόμα η κ. Τσανάκα υπενθύμισε το ότι από τις εκλογές ως την ανάληψη των καθηκόντων της πέρασαν 3,5 μήνες, κάτι που (σύμφωνα με την ίδια της) συνετέλεσε στο να υπάρξει «μια χαλάρωση, μια ατονία και απονεύρωση των υπηρεσιών του δήμου και της διοίκησης», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάει ούτε για δικαιολογίες αλλά ούτε και για περίοδο χάριτος (εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της για το γεγονός πως μέχρι τώρα σχεδόν όλες οι παρατάξεις δείχνουν απέναντί τους μια διάθεση τουλάχιστον κατανόησης)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s