Η Διεύθυνση Συγκοινωνιών δεν δίνει άδεια στη 2η Αεροπορική εταιρεία της χώρας ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ

Mπορεί η EGNATIA AVIATION του Καβαλιώτη Δημήτρη Λυμπεράκη να έχει κατακτήσει τους αιθέρες εντούτοις όπως αποκάλυψε μιλώντας χθες το πρωί στο Ράδιο Νεάπολις 90.8 και στον Σταύρο Δεληγιάννη δεν μπορεί να υπερβεί τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του Ελληνικού Δημοσίου αλλά ούτε και την αγένεια εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Πιο συγκεκριμένα εδώ και 8 χρόνια καρκινοβατεί πρόταση για αξιοποίηση μέρους του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα με την κατασκευή εγκαταστάσεων ενώ πιο πρόσφατη είναι η πρόταση που κατατέθηκε επί Δημαρχίας του Κώστα Σιμιτσή για αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Παλιού νοσοκομείου στην παραλία, πρόταση που όπως δήλωσε ο κ. Λυμπεράκης κατατέθηκε μετά την μετεγκατάσταση  στο νέο νοσοκομείο και η οποία δεν είχε καμία τύχη αντιθέτως όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας εκπαίδευσης πιλότων … «συναντήσαμε την απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά του κ. Σιμιτσή ο οποίος μας είπε ότι…περιμένει επενδυτή…λες και εμείς δεν είμασταν επιχειρηματίες που θέλαμε να επενδύσουμε στον τόπο μας. Καταθέσαμε την ίδια πρόταση μόλις την προηγούμενη Παρασκευή και στην κ. Τσανάκα η οποία μας αντιμετώπισε πολύ διαφορετικά και μας είπε ότι θα τη μελετήσει και θα έχουμε σύντομα απάντηση.
Η EGNATIAAVIATION σήμερα απασχολεί 50 εργαζομένους μόνιμο προσωπικό με μισθούς που ξεπερνούν τα 1000 ευρώ όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπεράκης τονίζοντας ότι δεν προχώρησε λόγω κρίσης σε καμία μείωση, έχει πάνω από 70 μαθητές ενώ αν είχαν προχωρήσει κάποια από τα επενδυτικά πλάνα τώρα θα απασχολούσε 4πλασιο αριθμό υπαλλήλων και θα είχε τριπλασιάσει τους μαθητές που θα φοιτούσαν στη σχολή.
Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι αν και η σχολή πιλότων εκπαιδεύει κατά κύριο λόγο και δίνει διπλώματα σε επαγγελματίες πιλότους εντούτοις ασφυκτιά κάτω από τα γρανάζια της Ελληνικής γραφειοκρατίας. Για παράδειγμα ο κ. Δημήτρης Λυμπεράκης μας δήλωσε ότι για χρόνια παλεύει στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Καβάλας προκειμένου αν βγάλει άδεια ελλείψει δημόσιας συγκοινωνίας, σε ένα λεωφορείο προκειμένου να μεταφέρει τα γκρουπ των μαθητών του από τη Κεραμωτή στο αεροδρόμιο και μετά από πολύχρονη άρνηση των υπηρεσιών  έπρεπε να παρέμβει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης για να γίνει το αυτονόητο και να πάρει την υπόσχεση ότι θα τη λάβει.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά  δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ η σχολή εκπαίδευσης πιλότων Egnatia Aviation  απολαμβάνει σήμερα τη διεθνή αναγνώριση. Τα όνειρα του Δημήτρη Λυμπεράκη εξακολουθούν να έχουν πορεία προς τον ουρανό και σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν διάθεση να προσγειωθούν. Εύλογα, καθώς η σχολή έχει ήδη περάσει στη φάση της καταξίωσης και της αναγνώρισης.
Ο Δημήτρης Λυμπεράκης έφυγε από την γενέτειρα του, την Καβάλα, μόλις 17 ετών για να σπουδάσει στην Αγγλία. Ο χώρος των οπτικών και της διοίκησης επιχειρήσεων ανοιγόταν λαμπρός μπροστά του και πολύ γρήγορα, μετά την αποφοίτηση του από το πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ, βρέθηκε να διευθύνει μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες οπτικών της Μεγάλης Βρετανίας. Παράλληλα ξεκίνησε την εκπαίδευσή του για την απόκτηση πτυχίου χειριστή αεροσκαφών, που ήταν το πάθος του από παιδί. Κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής του με τα αεροπλάνα τού γεννήθηκε η ιδέα. Λίγο μετά τα άφησε όλα πίσω του και επέστρεψε στην πόλη του, όπου το 2006 ίδρυσε σχολή πιλότων με την επωνυμία «Egnatia Aviation». Μέχρι σήμερα από τη σχολή έχουν αποφοιτήσει 560 επαγγελματίες πιλότοι, από 47 διαφορετικά κράτη.

«Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μου ως πιλότου, αντιμετώπισα ιδιαίτερα προβλήματα κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Αγγλία. Η ποιότητα της εκπαίδευσης επηρεαζόταν από τις συχνές καθυστερήσεις που διαρκούσαν μεγάλο χρονικό διάστημα και είχαν ως αποτέλεσμα τα επιπλέον περιττά έξοδα καθώς απαιτούνταν επαναλήψεις για να θυμηθώ ό,τι διδάχθηκα στο προηγούμενο μάθημα, αφού κάποιες φορές γινόταν τέσσερις μήνες πριν. Η σκέψη, λοιπόν, για την οργάνωση μιας σχολής σε περιοχή με καλύτερο καιρό όπως η Ελλάδα προέκυψε γρήγορα, και έτσι το 2001 ξεκίνησα την προεργασία για τη δημιουργία αυτού του σχεδίου.
Απορούσα γιατί στη χώρα μας δεν είναι διαδεδομένη η εκπαίδευση πιλότων, ενώ στην Ισπανία π.χ. γνωρίζει άνθηση», επισημαίνει ο ίδιος. Ο κ. Λυμπεράκης ξεκίνησε την απαραίτητη έρευνα αγοράς για τα δεδομένα που ισχύουν στη χώρα μας και έπειτα από τέσσερα χρόνια ίδρυσε μαζί με τον φίλο και συνεργάτη του Γιώργο Ζωγραφάκη την Egnatia Aviation στην Καβάλα. «Διαπίστωσα ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν είχε τη δυνατότητα έκδοσης Ευρωπαϊκού Πτυχίου Πιλότων, αφού ακολουθούσε τα εθνικά πρότυπα. Ετσι, τα πτυχία που εκδίδονταν τότε στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαν να έχουν εγκυρότητα στο εξωτερικό.
Αυτό άλλαξε το 2004, όταν η χώρα μας απέκτησε αμοιβαία αναγνώριση της JAA (Joint Aviation Authority), η οποία είναι ευρωπαϊκός οργανισμός αεροπορικών προτύπων», συμπληρώνει. Σκοπός της εταιρείας -σχολής ήταν αρχικά η δημιουργία μιας παγκοσμίου επιπέδου σχολής εκπαίδευσης επαγγελματιών και ερασιτεχνών πιλότων από όλο τον κόσμο. Αλλωστε, οι τρεις πρώτοι μαθητές που παρακολούθησαν τα μαθήματα στη σχολή ήταν ξένοι. Ενας Πολωνός, ένας Αγγλος και ένας Ινδός. Μέσα σε λίγους μήνες λειτουργίας της σχολής ήρθαν και Ελληνες. «Το 75% των μαθητών μας αυτήν τη στιγμή είναι ξένοι και μόνο το 25% Ελληνες.

Οι απόφοιτοι εργάζονται σε 40 μεγάλες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως, εκπροσωπώντας τη σχολή αλλά και την Ελλάδα, η οποία αποτέλεσε «σπίτι» τους για έναν χρόνο, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους» αναφέρει ο ιδιοκτήτης της σχολής. Σήμερα, στην Egnatia Aviation εκπαιδεύονται 55 μαθητές από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία, το Κατάρ, την Ιταλία και την Ολλανδία. «Πιστεύω ότι λόγω της καλής προεργασίας, των σωστών επιλογών σε αεροσκάφη νέας τεχνολογίας, των εγκαταστάσεων, της περιοχής και του εκπαιδευτικού προσωπικού, η σχολή κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να αναδειχτεί σε μία από τις δέκα καλύτερες σχολές πιλότων της Ευρώπης. Στην Ευρώπη εκδίδονται 10.000 επαγγελματικά πτυχία τον χρόνο. Ενα μεγάλο ποσοστό μπορεί να εκδοθεί πλέον και από την Ελλάδα» συμπληρώνει.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s