Όλα τα δικαιολογητικά σήμερα στη ΄Ν΄ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΕΛΩΝ 50% ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών για τους δικαιούχους της μείωσης του τέλους καθαριότητας & φωτισμού από το Δήμο Καβάλας

Παράταση προθεσμίας για όσους συμπολίτες μας θέλουν να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων ανάλογα με τα εισοδήματά τους δίνει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας η οποία καλεί τους φορείς να προσέλθουν στα γραφεία της Πρόνοιας να ενημερωθούν και γλιτώσουν έως και 50% από τα δημοτικά τέλη. Πιο συγκεκριμένα
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Δημοσθένη Τουλκίδη παρατείνεται μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου  η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για όσους δικαιούνται να συμπεριληφθούν στη μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το τρέχον έτος.
Τα δικαιολογητικά που απαιτείται να καταθέσουν οι δικαιούχοι είναι τα ακόλουθα:
1) Αίτηση (παρέχεται από την υπηρεσία).
2) Εκκαθαριστικό εφορίας έτους 2014.
3) Λογαριασμός της ΔΕΗ ή μισθωτήριο συμβόλαιο στο όνομα του αιτούντος.
Τα παραπάνω δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν μέχρι την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 (ώρες παραλαβής 10:00 με 13:00) στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας, (κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας) στον 3ο όροφο, γραφείο 349.
Να σημειωθεί ότι με την υπ’ αριθμ. 669/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίσθηκε η μείωση κατά 50% στα ισχύοντα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2015 στις παρακάτω κατηγορίες συμπολιτών μας:
α) Νόμιμα εγγεγραμμένους δικαιούχους επιδομάτων Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καβάλας κατά την 31/12/2014 (επιδόματα βαριάς αναπηρίας, στεγαστικής συνδρομής, αιμολυτικών νοσημάτων, εγκεφαλικής παράλυσης, βαριάς νοητικής στέρησης, παραπληγικών, τυφλότητας, κωφάλαλων, χανσενικών, απροστάτευτων τέκνων, ομογενών – προσφύγων).
β) Δικαιούχους επιδόματος Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
γ) Δικαιούχους του συλλόγου «Πνοή» και του εταιρικού κοινωνικού σχήματος «Στηρίζω».
Η προϋπόθεση για τη μείωση των ως άνω τελών είναι οι δικαιούχοι να έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχιας, όπως αυτό ορίζεται κάθε έτος από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και το οποίο ανέρχεται:
– Σε 5.023 € ετησίως για ένα άτομο.
– Σε 7.535 € για ένα ζευγάρι.
– Σε 9.041 € για νοικοκυριό με δύο ενήλικες και ένα εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας κάτω των 14 ετών.
– Σε 10.548 € για νοικοκυριά με δυο ενήλικες και δυο εξαρτώμενα τέκνα ηλικίας κάτω των 14 ετών, κτλ στη βάση της σχετικής κλίμακας ισοδυναμίας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καβάλας, στο τηλέφωνο 2510 291349 κατά τις ώρες 10:00 – 13:00.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s