Επίκαιρη ερώτηση Κυριαζίδη προς Λαφαζάνη για τον λιγνίτη

Η παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας ήταν και παραμένει ένας στόχος εθνικού χαρακτήρα, καθώς, εφ’ όσον υπάρξουν οι ανάλογες θεσμικές παρεμβάσεις, δύναται να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας. Η όποια, όμως, σκοπούμενη παρέμβαση και εντεύθεν η πολιτική που θα ακολουθηθεί από την Κυβέρνηση οφείλει να σέβεται βασικές περιβαλλοντικές αρχές και υφιστάμενες παραγωγικές δομές, σε μία δίκαιη στάθμιση της αρχής κόστους – οφέλους. Η δε συναίνεση και αποδοχή των τοπικών κοινωνιών οφείλει να αποτελεί ουσιώδες στοιχείο στις όποιες πολιτικές παραγωγικής αναδιάρθρωσης.
Εν όψει των ανωτέρω, οφείλω να σας μεταφέρω ότι στην τοπική κοινωνία της Δράμας  και στον αγροτικό πληθυσμό έχει δημιουργηθεί τεράστια αναστάτωση και ανησυχία ως προς την φημολογούμενη προοπτική παραχώρησης πεδίων εξόρυξης λιγνίτη. Λαμβάνοντας δε υπ’ όψιν τον κατά βάση αγροτοκτηνοτροφικό χαρακτήρα του Νομού, η όποια τυχόν παραχώρηση εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, ανατρέπει βασικές οικονομικές δομές της κοινωνίας με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν εύφορες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αμιγώς, δηλαδή, αγροτικού χαρακτήρα, γεγονός που δεν μπορεί να τύχει αποδοχής, πέραν των όποιων σοβαρότατων περιβαλλοντικών επιπτώσεων ως εκ της εξορύξεως του λιγνίτη.

Ενόψει των ανωτέρω, ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
1. Υπάρχει στα σχέδια της Κυβέρνησης πρόθεση παραχώρησης πεδίων εξόρυξης λιγνίτη στην Δράμα; Ποια η θέση του Υπουργείου σας αναφορικά με το όλο ζήτημα;
2. Σε ό,τι αφορά το Νομό της Δράμας, ποια τα εν γένει σχέδια του Υπουργείου σας για την παραγωγική ανασυγκρότηση αυτού;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s