ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ

* Πώς καταρρακώνεται ένας δυνατός?
* Πρώτα του κάνεις κατά μέτωπο επίθεση για να ελέγξεις τις δυνάμεις του και να δεις που πιθανόν χωλαίνει. Συγχρόνως ξεκινάς με πολύ διακριτικό τρόπο να τον διαφθείρεις εκ των έσω, τέλος του αποσπάς την προσοχή και τον αποδυναμώνεις βάζοντας άλλους να επιτίθενται, οι οποίοι φαινομενικά δεν έχουν σχέση με σένα, ενώ είδη κάνεις τα πάντα για να του προκαλέσεις οικονομική ασφυξία καθώς ανατρέπεις και όλες του τις συμμαχίες!
* • Όπως λέει και ο Κουλογλου ένα σιωπηλό πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες έχοντας ως στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και την αντικατάσταση της από ένα σχήμα που θα εκτελεί πειθήνια τις εντολές του Βερολίνου και της ευρωπαϊκής οικονομικής ολιγαρχίας.
* • Από απειλές μέχρι ανοικτούς εκβιασμούς, οι πρόσφατες δηλώσεις Σόιμπλε δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιθανότατα της σύγχρονης διπλωματίας: ακόμη και ο Χένρι Κίσινγκερ τις δεκαετίες 60-70, την εποχή της αμερικανικής παντοδυναμίας, φρόντιζε να ωραιοποιεί την πολιτική του με φιοριτούρες για την δυτικού τύπου δημοκρατία. Εδώ έχουμε έναν υπουργό Οικονομικών που όταν δεν κατηγορεί δημοσίως την ελληνική κυβέρνηση για ανευθυνότητα ή ειρωνεύεται τον Έλληνα συνάδελφο του, φτάνει να δηλώνει ότι «αν δεν κάνει την πρώτη αποπληρωμή(των δόσεων) έγκαιρα, τότε θα πρόκειται για το λεγόμενο πιστωτικό γεγονός, και δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του (του Γιάννη Βαρουφάκη) και να φέρω την ευθύνη για όσα θα συνέβαιναν σε αυτή την περίπτωση στην Ελλάδα».
* • Αν διαβάσουμε αυτά που έγραψε ο Γερμανός δημοσιογράφος ThorstenDenkler στη σοβαρή S?ddeutscheZeitung, στο άρθρο του με τίτλο «τα καμώματα ενός ανίσχυρου» θεωρώντας ως ανίσχυρο τον Σόιμπλε θα καταλαβαίναμε ότι η μη συνέχιση της «βοήθειας» δεν είναι καμία επιλογή για το γερμανικό τραπεζικό σύστημα, για λόγους αυτοπροστασίας. Για αυτό δε θα πρέπει καθόλου να περνά από το κεφάλι των Γερμανών πολιτικών ιθυνόντων η ιδέα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει στάση πληρωμών. Είναι ζήτημα αυτοπροστασίας για τη γερμανική ελίτ.
* • Και μαζί με τα χελιδόνια έχουμε και τις αφελείς διαμαρτυρίες διαφόρων με απήχηση στον Ελληνικό λαό όπως του Μανώλη Γλέζου, του Κώστα Λαπαβίτσα, του Μίκη Θεοδωράκη, του ΚΚΕ ακόμη και του ΧάρρυΚλυνν! Είναι δυνατόν στη τρέχουσα συγκυρία κανείς, μα κανείς από αυτούς να αγνοεί το ότι εάν οι διαπραγματεύσεις συνέχιζαν μία ακόμη εβδομάδα, από τις εκροές (3,5 δισ. σε μόλις μία εβδομάδα!) το διατραπεζικό σύστημα στράγγιζε;
* • Και φτάνουμε στο σημείο της επίθεσης από τον «Επιτήδειο Ουδέτερο»! Θέλει το μισό Αιγαίο για στρατιωτικές ασκήσεις. Και πότε το θέλει? Μα τώρα φυσικά που έχουμε όλες αυτές τις σοβαρές διαπραγματεύσεις! Θα το τολμούσε άλλη περίοδο? Θα το τολμούσε αν δεν είχε τα νότα του καλυμμένα? Μήπως (μήπως λέω) χρειάστηκε κάποια παρότρυνση?
* • Και σφίγγει ο κλοιός με τον Μάριο Ντράγκι να φαίνεται ότι θα προτείνει αυστηρή επιτροπεία για να καλύψει το κενό των 2,5 δις ευρώ, ενώ κύκλοι της κεντρικής τράπεζας εξέφρασαν την δυσαρέσκεια της ΕΚΤ για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε για την ρύθμιση που αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας!
* • Και το ακριβές ημερολόγιο πάνω στο οποίο θα παιχτεί η μάχη θα είναι το εξής: 6 Μαρτίου: Αποπληρωμή οφειλής στο ΔΝΤ 298.676,079 ευρώ 6 Μαρτίου: Πληρωμή σε κατόχους εντόκων 1, 4 δις ευρώ 9 Μαρτίου: Συνεδρίαση Eurogroup 13 Μαρτίου: Πληρωμή στο ΔΝΤ 336.010,589 ευρώ 13 Μαρτίου: Πληρωμή σε κατόχους εντόκων 1,6 δις ευρώ 16 Μαρτίου: Πληρωμή στο ΔΝΤ 560.017,648 20 Μαρτίου: Πληρωμή στο ΔΝΤ: 336.010,589 20 Μαρτίου: Πληρωμή σε κατόχους εντόκων 1,6 δις ευρώ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s