Για την Proton Bank 23 Μαρτίου η δίκη Λαυρεντιάδη

17 Σεπτέμβριου 2009, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ:
«Απαράδεκτη, «εξπρές» και αδιαφανή» χαρακτήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ την πώληση της ΒΦΛ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι εν μέσω προεκλογικής περιόδου παραδίδει την εταιρεία με εν κρυπτώ διαδικασίες στην πιο ανελέητη κερδοσκοπία με χαριστικούς όρους, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο εργασιακά δικαιώματα και θέσεις εργασίας. Τέλος, καλεί το ΠΑΣΟΚ να δεσμευτεί σαφώς για τη μετεκλογική ακύρωση της πώλησης. *

Έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλούν για την ανάγκη διερεύνησης των καταγγελιών των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη αλλά και Χρήστου Καραγιαννίδη περί διευκολύνσεων που παρείχε ο π. Β ΄Αντιπρόεδρος της Βουλής και τ. ΥπουργόςΓ.Καλαντζής στην εξαγορά της ΒΦΛ από τον Κύπριο επιχειρηματία

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα καθίσουν στις 23 Μαρτίου 2015,  43 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank, ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ. Εντωμεταξύ προβληματσμός υπάρχει στην Καβαλιώτικη κοινωνία  για την έκβαση της δίκης όπως επίσης και για το εάν θα υπάρξει εμπλοκή και των ΕΛΦΕ (π. ΒΦΛ) στις κακουργηματικού χαρακτήρα μεταφορές χρημάτων.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Λαυρεντιάδης που ήταν πρόεδρος του δ.σ. της Proton Bank, φέρεται να έδινε δάνεια τα οποία κατέληγαν σε εταιρείες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του.
Ως γνωστόν στις αρχές του 2010 ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, με μια ακόμη εντυπωσιακά επιθετική κίνηση, αποφάσισε να επεκταθεί στην ελληνική τραπεζική αγορά και απέκτησε τον έλεγχο της Proton Bank. Εντωμεταξύ λίγο πριν τις εκλογές το Σεπτέμβριο του 2009 εταιρεία συμφερόντων του Κύπριου επιχειρηματία η LamdaPartners ανακοίνωνε  την εξαγορά της βιομηχανίας από τις τράπεζες-μετόχους Εμπορική, Εθνική, Alpha και τη ΔΕΠΑ και τη διάθεσή της να συνεχίσει να κατέχει η επιχείρηση λιπασμάτων ηγετική θέση στην ελληνική και διεθνή αγορά.
Από την πλευρά του, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης,  κατέβαλε 86 εκατ. ευρώ για την πλήρη εξαγορά της ΒΦΛ μια εξαγορά που ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε τότε σκανδαλώδη.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας (σε βάρος του οποίου εκκρεμεί και δικογραφία για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας), θα δικαστεί για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, απάτη και απιστία.
Σημειώνεται ότι ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της ProtonBand έχει αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του 18μήνου προσωρινής κράτησής του με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων να μην απομακρύνεται από το σπίτι του και να διανυκτερεύει πάντα σε αυτό, ενώ έχει αποφυλακιστεί και για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας με χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s