ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΤΟΥ Δ.Ω.Κ.

Νέες πανελλήνιες διακρίσεις μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας έρχονται να δώσουν μεγάλη χαρά στην Οικογένεια του Ωδείου και να μας κάνουν ιδιαίτερα υπερήφανους.

Τρεις αριστούχοι μαθητές κιθάρας των καθηγητών μας Φώτη Κουτσοθόδωρου και Αλέξανδρου Παρισσίδη απέσπασαν πολλαπλές διακρίσεις στον Διαγωνισμό που διεξήχθη στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης (15-17 Απριλίου).

Συγκεκριμένα, ο Μάριος Τζανετάκης (τάξη Παρισσίδη) κέρδισε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία έως 11 ετών. Στην κατηγορία έως 15 ετών οι Φίλιππος Μανωλούδης και Θάνος Τζανετάκης (τάξη Κουτσοθόδωρου) απέσπασαν 1ο και 2ο Βραβείο, αντίστοιχα. Και οι δύο διαγωνίστηκαν στην επόμενη κατηγορία, έως 17 ετών, όπου ο Θ. Τζανετάκης απέσπασε το 1ο και ο Φ. Μανωλούδης το 2ο Βραβείο. Τέλος, στην κατηγορία Ντουέτων οι Θ. Τζανετάκης & Φ. Μανωλούδης κέρδισαν το 1ο Βραβείο.

Λίγο πριν από τις απονομές για την κατηγορία των 17 ετών, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Δημήτρης Σβυντρίδης, και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος, αφού εξήραν το υψηλό επίπεδο  του Φίλιππου και του Θάνου, ανακοίνωσαν ότι τα δύο παιδιά είναι προσκεκλημένα να δώσουν ένα ρεσιτάλ junior, διάρκειας 15΄ περίπου για το κάθε παιδί, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης που θα πραγματοποιηθεί την ίδια περίπου χρονική περίοδο το 2016. Όπως επισήμαναν, μάλιστα, οι διοργανωτές, θα είναι η πρώτη φορά που παιδιά της ηλικίας αυτής προσκαλούνται για ατομικό ρεσιτάλ.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε ομολογουμένως με μεγάλη επιτυχία, αφού συμμετείχαν περίπου 100 μαθητές, καθηγητές και σολίστ από όλη την Ελλάδα. Οι περισσότεροι διαγωνιζόμενοι έλαβαν μέρος σε σεμινάρια, όπου δίδαξαν γνωστοί σολίστ και καθηγητές κιθάρας, ενώ το πολυάριθμο κοινό και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πολλούς από τους καθηγητές σε ρεσιτάλ.

Εκτός από τις σαρωτικές διακρίσεις των μαθητών του Δ.Ω.Κ., ιδιαίτερη βαρύτητα είχε και φέτος η παρουσία του Φώτη Κουτσοθόδωρου, πολυβραβευμένου σολίστ και παιδαγωγού διεθνούς εμβέλειας. Με την εμπνευσμένη διδασκαλία του, τα τελευταία πέντε χρόνια έχει αναβαθμίσει σημαντικά το επίπεδο σπουδών του Ωδείου μας, γεγονός που πιστοποιείται από τις αλλεπάλληλες πανελλαδικές διακρίσεις των μαθητών της τάξης του.

Ο καθηγητής μας εμφανίστηκε σε ατομικό ρεσιτάλ το βράδυ της Τετάρτης 15/4, και επιπλέον ήταν ο πρωταγωνιστής στην κορυφαία στιγμή του Φεστιβάλ: την ανοιχτή συναυλία των σολίστ το βράδυ της Πέμπτης 16/4, όπου ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση το SoundofThrace. Το έργο αυτό – που συνέθεσε ο Δημήτρης Σβυντρίδης ειδικά για τη φετινή διοργάνωση – βασίστηκε σε μία θρακιώτικη μελωδία και παρουσιάστηκε με σολίστ τον Φώτη Κουτσοθόδωρο, σε σύμπραξη με κουαρτέτο εγχόρδων.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, στους γονείς και τους καθηγητές τους, οι οποίοι εκπροσώπησαν άριστα το κορυφαίο μουσικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του Δήμου Καβάλας. Ευχόμαστε σε όλους ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις και ελπίζουμε ότι με την πορεία και την πρόοδό τους θα προσφέρουν ισχυρό κίνητρο στην Οικογένεια του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας – και όχι μόνον.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s