Ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσουμπέλης στην Καβάλα – Συνάντηση Κουτσουμπέλη – Μαρκόπουλου

Με εκπροσώπους των σωματείων του Νομαρχιακού Τμήματος Καβάλας συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Απριλίου 2015, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, ο Σταύρος Κουτσιουμπέλης, μέλος και προεδρεύων της εκτελεστικής επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Με εκπροσώπους των σωματείων του Νομαρχιακού Τμήματος Καβάλας συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Απριλίου 2015, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, ο Σταύρος Κουτσιουμπέλης, μέλος και προεδρεύων της εκτελεστικής επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Σκοπός της συνάντησης, όπως είπε νωρίτερα στους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, ήταν να ενημερώσει τους συναδέλφους του συνδικαλιστές, για το αποτέλεσμα των συζητήσεων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με στελέχη της νέας κυβέρνησης και η προετοιμασία των νέων κινητοποιήσεων.

Τα προβλήματα που υπάρχουν στο δημόσιο τομέα, είπε, οφείλονται στη νεοφιλελεύθερη εμμονή για λιγότερο κράτος και στην πολιτική που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Η αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας, πρόσθεσε, άλλαξε το κλίμα. «Η νέα κυβέρνηση έχει υιοθετήσει τα περισσότερα από τα αιτήματα που βάλαμε. Είμαστε σε καλή κατεύθυνση», δήλωσε.

Ο Στ. Κουτσιουμπέλης εξέφρασε την εκτίμηση, ότι θα αρχίσει η σταδιακή αποκατάσταση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων μέσα στα επόμενα χρόνια. Προς το παρόν, όμως, η πολιτική ηγεσία του τόπου απέκλεισε την ικανοποίηση οποιουδήποτε αιτήματος, το οποίο θα έχει οικονομικό κόστος και θα «ξεφεύγει» από τα στενά όρια του προϋπολογισμού, όπως το «ξεπάγωμα» του παλιού μισθολογίου, ο 13ος μισθός, κ.ά.

Ωστόσο, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεχίσει τη διεκδίκηση, έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα αυτά. Για αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία στο δημόσιο τομέα και γενικότερα στην οικονομία και στην κοινωνία της χώρας, σημείωσε ο Στ. Κουτσιουμπέλης, πρέπει να δημιουργηθεί, ταχύτατα, ένα νέο πλαίσιο αναδιανομής του πλούτου.

Με τις περικοπές προσωπικού και πόρων στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, συμπλήρωσε, δεν θα επιτευχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα και η οικονομική ανάκαμψη. «Οι δημόσιοι υπάλληλοι δώσαμε μεγάλους αγώνες και πετύχαμε σημαντικά πράγματα τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε, ενώ ο πρόεδρος του Ν.Τ. Καβάλας, Τάσος Ιωαννίδης, δήλωσε πως η περίοδος χάριτος τελειώνει και κάλεσε τους συναδέλφους του, να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις μελλοντικές κινητοποιήσεις.

Συνάντηση Κουτσουμπέλη – Μαρκόπουλου

Tον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο Α. Θεόδωρο επισκέφθηκε χθες στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ κ. Σ. Κουτσουμπέλης, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους καθώς και ζητήματα της επικαιρότητας και όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Τον Πρόεδρο συνόδευαν, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ του Τοπικού Νομαρχιακού Τμήματος Καβάλας κ. Α. Ιωαννίδης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κα. Φ. Κοχλιαρίδου.

Σχολιάστε