Για τη διέλευση του ΤΑΠ από τα Τενάγη των Φιλίππων Θέμης καλεί Αλέξη

Για απειλητικά τηλέφωνα και εκβιαστικές τακτικές έκανε λόγο μιλώντας χθες στον Σταύρο Δεληγιάννη και στο Ράδιο Νεάπολις 90.8 ο πρόεδρος των αγροτών ζητώντας από τον Πρωθυπουργό την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων για μη διέλευση του αγωγού μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις

Επιστολή ακόμα και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό με κοινοποίηση στους αρμόδιους Υπουργούς αλλά και στους Καβαλιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απεύθυνε ο πρόεδρος των Καβαλιωτών αγροτών κ. Θ. Καλπακίδης βλέποντας τη στάσιμη στάση της κυβέρνησης αλλά και τις πιέσεις που όπως δήλωσε ασκούνται από πλευράς της εταιρείας προς αγρότες της περιοχής προκειμένου να υπογράψουν την παραχώρηση των αγροτεμαχίων τους για τη διέλευση του αγωγού. Στην επιστολή του ο κ. Καλπακίδης ζητά την δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού εφόσον αποτελεί όπως ο ίδιος είχε τονίσει στην εδώ επίσκεψή του δίκαιο αίτημα των αγροτών της Καβάλας αναφορικά με τη διέλευση του αγωγού εκτός καλλιεργήσιμων εκτάσεων την άμεση υλοποίησή της επαναχάραξης της διέλευσης του αγωγού. Στην επιστολή του πιο συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Προς :Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα  Αλέξη
Κοιν.: Υπουργό ΠΑΠΕΝ κ. Λαφαζάνη Παναγιώτη
Υφυπουργό ΠΑΠΕΝ κ. Τσιρώνη Ιωάννη
Βουλευτή Καβάλας κ. Εμμανουηλίδη Δημήτρη
Βουλευτή Καβάλας κ. Ιωαννίδη Ηλία
Βουλευτή Καβάλας κα. Τσανάκα Αλεξάνδρα

κ. Πρωθυπουργέ

Στις 13/01/2015 στο πλαίσιο της προεκλογικής σας εκστρατείας επισκεφτήκατε την πόλη της Καβάλας και μιλήσατε σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία καπνεργάτη, μετά το πέρας της ομιλίας σας ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Δήμου Καβάλας κ. Καλπακίδης Θεμιστοκλής σας ενημέρωσε για τα προβλήματα που δημιουργεί η συγκεκριμένη όδευση του αγωγού ΤΑΠ και του απαντήσατε ότι << Αφού υπάρχει εναλλακτική όδευση, και είναι δίκαιο αίτημα θα κάνουμε την αλλαγή>>.
Έχουν περάσει περίπου τρείς μήνες που αναλάβατε την διακυβέρνηση της Χώρας, για εμάς έχουν περάσει δύο χρόνια έντονης προσπάθειας να πείσουμε τον κόσμο και θεσμικούς φορείς για το αυτονόητο του αιτήματος μας, έχουμε επισκεφθεί τον αρμόδιο Υπουργό κ. Λαφαζάνη Παναγιώτη στις 16/03/2015 και τον ενημερώσαμε εκτενώς για τις ενέργειες μας και τα προβλήματα που δημιουργεί η όδευση που προτείνει η εταιρεία στην περιοχή μας. Επίσης ο κ. Λαφαζάνης ενημερώθηκε από το ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας για τις αρνητικές θέσεις αυτού ως προς την όδευση, καθώς επίσης και για την αρνητική γνωμοδότηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, την αρνητική γνωμοδότηση του Δήμου Καβάλας και την αρνητική θέση του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας.
Στην συνάντηση με τον κ. Λαφαζάνη ο ίδιος δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση μιας δεύτερης συνάντησης όπου θα συμμετείχε και η εταιρεία ΤΑΠ έτσι ώστε να οριστικοποιηθεί η αλλαγή της όδευσης.
Με τις κοινές θέσεις του Αγροτικού Συλλόγου, της Περιφέρειας ΑΜΘ, του Δήμου Καβάλας, του ΓΕΩΤΕΕ Αν. Μακεδονίας και του ΤΕΕ Αν. Μακεδονίας συμφωνούν οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Εμμανουηλίδης Δημήτρης, κ. Ιωαννίδης Ηλίας και κα. Τσανάκα Αλεξάνδρα, το τμήμα περιβάλλοντος της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, καθώς και ο κ. Πετράκος Αθανάσιος σύμφωνα με τα λεγόμενα του κατά την επίσκεψη του στην περιοχή μας. Επίσης συμφωνεί και ο  Υφυπουργός κ. Τσιρώνης Ιωάννης σύμφωνα με τα λεχθέντα κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων.
Η τοπική κοινωνία από την ανακοίνωση της προτεινόμενης όδευσης του αγωγού ΤΑΠ αντιδρά σθεναρά όλο αυτό το διάστημα. Θεωρούμε ότι λόγω των ιδεολογικών σας καταβολών πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψη , διότι η απεύθυνση της Αριστεράς αρχίζει και τελειώνει στην βούληση του λαού. Για όλα τα παραπάνω περιμένουμε την υλοποίηση των προεκλογικών σας δεσμεύσεων.

Ο     ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s